Jokić protiv Knicksa upisao treći-triple double sezone, Leonard uništio Utah

Srbijanski centar ponovo briljirao

Jokić protiv Knicksa upisao treći-triple double sezone, Leonard uništio Utah

U noći sa utorka na srijedu odigrano je pet utakmica u NBA ligi.

Portland je kao gost savladao Sacramento sa 113:108 uz nevjerovatnu partiju Jusufa Nurkića, a Denver je na svom parketu bio bolji od New York Knicksa rezultatom 115:108.

U ekipi Nuggetsa posebno se istakao Nikola Jokić, koji je imao 19 poena, 15 asistencija i 14 skokova što je za njega bio već treći triple-double u ovoj sezoni. Najefikasniji igrač utakmice bio je Beasley sa 23 poena, dok je Knickse predvodio Kornet sa 19.

Blistavu noć imao je i Kawhi Leonard koji je u pobjedu svog Toronta nad Utahom rezultatom 122:116 postigao 45 poena. Bivši košarkaš Spursa bio je najzaslužniji za Torontov trijumf, a dobru partiju pružio je i Siakam koji je postigao 28 poena uz 10 skokova. Utah je sa 30 poena predvodio Crowder.

Milwaukee je savladao Detroit sa 121:98 uz 25 poena Brooka Lopeza. Gostima nije pomoglo ni dobro izdanje Blakea Griffina, koji je sa 29 poena bio najefikasniji igrač susreta.

U duelu Los Angeles Clippersa i Philadelphije slavili su 76ersi rezultatom 119:113, a najbolji igrač utakmice bio je Joel Embiid sa 28 poena i 19 skokova. U poraženom timu najviše su se istakli Williams sa 22, te Gallinari i Harris sa po 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi