Harden, Walker i Murray obilježili sinoćnju noć

Fantastične individualne partije u NBA ligi

Harden, Walker i Murray obilježili sinoćnju noć

Košarkaši Houston Rocketsa ostvarili su sinoć četvrtu uzastopnu pobjedu, a žrtva je bila ekipa New Orleans Pelicansa koja je na domaćem parketu izgubila 108:104. 

Ponovo je briljirao u dresu Raketa James Harden koji je zabilježio još jednu utakmicu sa preko 35 poena. Prva zvijezda Rocketsa je ubacila 41 poen uz devet skokova i šest asistencija. S druge strane, Randle je imao 23 poena i 11 skokova, dok je Davis zabilježio 22 koša i 11 skokova.

Fantastičnu partiju pružio je u dresu Charlotte Hornetsa Kemba Walker. On je u gostujućem porazu njegovog tima od Washington Wizardsa (130:126) ubacio nevjerovatnih 47 poena uz šut iz igre 18 od 29. Kod Washingtona Ariza je ubacio 24 poena uz devet asistencija i sedam skokova.

Boston Celticsi su slavili na gostovanju kod Memphis Grizzliesa sa 112:103. Kyrie Irving je ubacio 26 poena uz 13 asistencija i četiri skoka. Kod domaćih isti broj poena imao je Conley.

Fenomenalnu partiju je pružio i Jamal Murray za svoje Denver Nuggetse. Nuggetsi su porazili Phoenix Sunse sa 122:118, a Murray je zabilježio čak 46 poena uz osam asistencija i šest skokova. Kod Phoenixa je sjajan bio Ayton sa 33 poena i 14 skokova. Srbijanski košarkaš Nikola Jokić imao je učinak od 23 poena, devet asistencija i osam skokova.

Ostali rezultati:

Atlanta - Cleveland 111:108

Utah - New York Knicks 129:97

Los Angeles Clippers - San Antonio 111:122

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi