Kraljevski tim je doživio i šesti ovosezonski poraz u La Ligi, pa ne treba biti iznenađen ako i Santiago Solari prije kraja sezone dobije otkaz.

Real Sociedad slavio na Santiago Bernabeu stadionu

Trostruki uzastopni prvak Evrope puca po šavovima: Nova blamaža Real Madrida!

Fudbaleri Real Madrida danas su doživjeli novu blamažu na domaćem terenu. 

Ekipa koju sa klupe predvodi trener Santiago Solari i prije ovog meča je bila u rezultatskoj krizi, a večeras je samo potvrdila slabu formu i vjerovatno će biti neophone nove promjene na trenerskoj klupi.

Trostruki uzastopni prvak Evrope je doživio poraz na Santiago Bernbabeu stadionu od Real Sociedada sa 2:0 u susretu 18. kola La Lige i na ovaj način je trka za titulu, što se njih tiče, vjerovatnbo završena.

Sociedad je već na samom startu meča šokirao madridsku publiku. Casemiro je skrivio penal, a sa bijele tačke je siguran bio Willian Jose za 1:0.

Real je u nastavku prvog dijela pokušavao, stvarao neke šanse, a najbliži golu je bio u nadoknadi kada je Lucas Vazquez pogodio stativu.

U drugom dijelu meča Kraljevski tim je sve karte bacio u napad. Redom su pokušavali Vinicius Junior, Sergio Ramos, Raphael Varane i ostali, ali promjene rezultata nije bilo. Prijetili su i gosti iz kontri, a jedna takva im se isplatila u 83. minuti kada je Pardo zatresao mrežu Kraljeva za 2:0.

Treba reći i to da je Real završio susret sa desetoricom jer je zbog dva žuta kartona u 61. minuti meč završio Lucas Vazquez.

Kraljevi su ostali na minus sedam u odnosu na Barcelonu, ali sada imaju i meč više pa se to bez problema može gledati kao i minus deset. S druge strane, Sociedad je skočio na 11. poziciju sa 22 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 18. kolo:

Real Madrid - Real Sociedad 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.