Neobična klauzula u ugovoru Cityja i Reala: Za druge 15, za United 40 posto!
City je prodao Diaza Realu, ali ima posebne uslove i dobit će određeni postotak od narednog transfera, a taj postotak nije isti za sve

Zaradit će više ako Diaz potpiše za United

Neobična klauzula u ugovoru Cityja i Reala: Za druge 15, za United 40 posto!

Edmir Škorić

Real Madrid i Manchester City su postigli dogovor i mladi Brahim Diaz bi skoro trebao da obuče dres Kraljeva.

Mladi i talentovani Španac je odbijao produženje ugovora sa Cityjem, koji ga je na kraju bio primoran prodati u Madridu.

Koliko god je Guardiola vjerovao da će mladić ostati, on se na kraju morao pomiriti s činjenicom da će njime raspolagati čelnici Real Madrida.

"Stvar je vrlo jednostavna. Mi njega želimo. Želimo da Brahim obnovi ugovor i ostane idućih četiri ili pet godina i napravit ćemo sve što možemo kako bi ostao, ali sve je u njegovim rukama. Ako ne želi ostati, onda mora otići. Ovakve se stvari događaju. Na primjer, Cesc Fabregas nije htio ostati u Barceloni i otišao je u Arsenal", rekao je nedavno Guardiola.

Dogovor između dva tima je postignut. Diaz će postati novi član Kraljeva, a City će za njegove usluge inkasirati cifru od 15,5 miliona funti uz dodatne bonuse koji bi mogli iznositi i do 6.5 miliona funti.

Goal tvrdi da postoji i klauzula prema kojoj je Real Madrid dužan da plati 15 posto novca od ukupnog iznosa u slučaju buduće prodaje mlade zvijezde.

Zanimljivo, postoji i opcija prema kojoj će City zaraditi čak 40 posto ukoliko Brahim nekim čudom iz Reala pređe u Manchester United.

Diaz je kao 14-godišnjak stigao iz Malage i smatra se jednim od najtalentovanijih igrača u Evropi, ali odbio je da ostane na Etihadu iako je Pep Guardiola svim silama želio da ga zadrži.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, Real mu je obećao kako će biti dio prve momčadi i u ozbiljnim planovima, a mogao bi debitovati već iduće srijede u Kupu Španije protiv Leganesa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi