Kup Francuske

PSG lagano pobijedio Pontivy i plasirao se u četvrto kolo

Teme:

Fudbaleri PSG-a plasirali su se u četvrtu rundu Kupa Francuske nakon što su večeras na gostovanju porazili Pontivy sa 4:0. 

Trener Parižana Tomas Tuchel izveo je kombinovani sastav u ovom meču protiv niželigaša, ali bez obzira na to gosti su slavili bez problema.

Golijadu je otvorio Jule autogolom u 24. minuti, a na sljedeći gol se čekalo sve do 70. minute kada je na scenu stupio Neymar koji je povisio na 2:0.

Do kraja susreta viđena su još dva pogotka u mreži domaće ekipe. Prvo je Kylian Mbappe s penala povisio na 3:0, da bi tri minute prije kraja susreta Julien Draxler postavio konačan rezultat.

Inače, prije PSG-a u četvrto kolo Kupa Francuske su se danas između ostalog plasirale ekipe Monaca, Rennesa, St. Etiennea i Toulousea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.