Januar je sve uzbudljiviji, Cavani za 50 miliona funti seli na Otok?

Špekulacije

Januar je sve uzbudljiviji, Cavani za 50 miliona funti seli na Otok?

E. Škorić

Edinson Cavani, napadač PSG-a, mogao bi karijeru nastaviti u Chelseaju.

Januarski prelazni rok nije zanimljiv kao onaj u ljeto, ali kada je u pitanju engleski nogomet - mogli bismo reći da je i zima jednako zanimljiva. Već smo svjedoci nekim velikim transferima, a oni najveći bi tek trebali da se ostvare.

Jedan od onih koji bi mogli da do kraja mjeseca promijene klub je i Edinson Cavani. Iskusni urugvajski napadač navodno ja na meti Chelseaja, koji sprema ponudu od 50 miliona funti.

Plavci žele i Bournemouthovog Calluma Wilsona, ali kako Bournemouth odbija pponude, tako bi Maurizio Sarri svoju slagalicu mogao zatvoriti dovođenjem Cavanija.

Cavani je dokazani napadač, izraziti strijelac, a Sarri želi da dovede nekoga ko će da sve te šanse koje kreiraju Eden Hazard, Willian, Pedro... pretvarati u pogotke. Alvaro Morata je imao dobru sezonu, no jasno je da je Chelseaju treba još jedan napadač.

PSG je na pragu osvajanja Lige 1, Kylian Mbappe i Neymar djeluju previše dobri i bez Cavanija i nije isključeno da francuski prvak popusti i da Urugvajca pošalje u London.

Uvijek u sjeni zvijezda

Cavani već nekoliko godina igra na vrhunskom nivou u dresu Parižana, no nezadovoljan je što nikako ne može da dođe u prvi plan.

Kada je tek stigao u PSG zvijezda ovog tima bio je Zlatan Ibrahimović, a urugvajski napadač je uvijek bio nekako u sjeni Šveđanina.

Vjerovao je da će se to promijeniti kada je otišao Ibra, no onda su u PSG stigli Neymar i Kylian Mbappe koji su preuzeli vodstvo ovog tima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U posljednjih nekoliko mjeseci uveliko se piše da Cavani nije sretan u francuskom klubu, te da želi promijeniti sredinu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AdinRojo
jadne su sanse koje Pedro i Willian stvore
9 0
drogba
Hodson Odoi klasa za obojicu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti