(Foto: Twitter/Real Madrid) Brahim Diaz je danas potpisao ugovor sa Kraljevima prema kojem bi na Santiago Bernabeu trebao ostati narednih šest i po godina

Brahim Diaz ozvaničio saradnju sa Kraljevima

Ugovor potpisan, prvo pojačanje Real Madrida u 2019. godini predstavljeno · Zvanično

Real Madrid je već ranije potvrdio da je dogovorio transfer mladog Brahima Diaza iz Manchester Cityja, a on je sada i zvanično postao član velikana sa Santiago Bernabeua.

O Diazovom transferu u Real Madrid se špekulisalo već nekoliko mjeseci, ali se smatralo da će Kraljevi sačekati ljeto kako bi 19-godišnji veznjak stigao kao slobodan igrač po isteku ugovora sa Manchester Cityjem. Ipak, Florentino Perez je odriješio kesu i Diaz je nakon ljekarskih pregleda danas postao igrač Reala.

Manchester City je od prodaje Diaza inkasirao 17.5 miliona eura, a u ugovor su uključeni i dodatni bonusi.

Navodno se Diaz odlučio na transfer zbog slabe minutaže kod Pepa Guardiole, a na današnjem predstavljanju u Madridu je poručio da je od "malih nogu" sanjao o dresu kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ovo je najvažniji dan u mom životu. Došao sam u klub o kojem sam sanjao kao dječak, ovo je najbolji poklon za mene. Kada sam odlazio iz Cityja razmatrao sam tri opcije - prva je bio Real, druga također Real i treća Real. Nigdje drugo nisam želio otići", izjavio je Diaz.

Brahim Diaz je ove sezone odigrao četiri utakmice za seniorski tim Manchester Cityja, a postigao je dva gola i to u EFL Kupu. Ponikao je u Malagi, iz koje je još kao 14-godišnjak prešao u omladinsku školu Manchester Cityja za 350.000 eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.