Zvanično potvrđeno

Pojačao se i Široki Brijeg, trojica novih igrača na Pecari · Zvanično

Pojačanja za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH danas je zvanično predstavio i NK Široki Brijeg.

Plavo-bijelima se priključio 27-godišnji hrvatski nogometaš Zvonko Pamić koji je rođen u Istri, a iza sebe ima prilično bogatu karijeru, tokom koje je igrao za Dinamo, Duisburg, Freiburg, Bayer (L)...

Posljednji angažman je imao u Crnoj Gori, gdje je igrao za Titograd, a po isteku ugovora odlučio je prihvatiti ponudu s Pecare i u nastavku sezone će predstavljati veliko pojačanje za Široki Brijeg.

Osim Pamića, novi igrači na Pecari su Mato Stanić (20) i Borna Petrović (21) koji u Široki Brijeg stižu na posudbu iz Dinama do kraja sezone.

Stanić je ujedno i ponikao u Širokom Brijegu, odakle je je 2016. godine otišao u zagrebački Dinamo, gdje je nastupao u omladinskim kategorijama i za drugu momčad koja se takmiči u 2. HNL. Petrović je mladi napadač koji je ponikao u Lokomotivi odakle je prešao u Lučko, a kasnije u Dinamo. Posljednji klub bio mu je NK Rudeš.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.