Ante Hrkać ponovo u NK Široki Brijeg

Potpisao na tri godine

Ante Hrkać ponovo u NK Široki Brijeg

S. Mlaćo

Ante Hrkać, 27-godišnji Širokobriježanin, potpisao je vjernost na tri godine s klubom sa Pecare.

Kako je to SportSport.ba i najavio, Hrkač se vratio na Pecaru. Prve nogometne korake Hrkać je napravio u redovima Širokog Brijega (2011.), otkuda je išao na posudbe u GOŠK i Branitelj (2012. i 2013.), da bi se nakon toga okušao i u austrijskom Mayrhofenu (2014.). Nakon toga nosio je dres Viteza (2015.) i Segeste (2106.) te Lokomotive (2016.- 2017.), iz koje je išao na posudbu u Lučko i Čelik, a sezonu 2017/18. proveo je u redovima albanske Teute.

Zadnjih pola godine igrao je u Saudijskoj Arabiji za Al-Qaisumah.

Pred potpisom još dvojica novajlija

Pred potpisom za Široki Brijeg nalazi se nekadašnji iskusni napadač ovog tima Ivan Krstanović. Ovaj 35-godišnji napadač trenutno igra za Lokomotivu u koju je stigao upravo iz Širokog na ljeto 2017. godine. Ipak, čini se da će se iskusni igrač ponovo vratiti na Pecaru.

Na Pecaru bi u narednim danima trebao doći i Zvonko Pamić koji je nekada bio velika nada u Hrvatskoj. Bivši igrač zagrebačkog Dinama je igrao čak i za Leverkusen koji ga je kupio od Rijeke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, Bayer ga je tada slao većinom na posudbe, a u tom periodu igrao je za Freiburg i Duisburg gdje je bio poprilično standardan. No, nakon epizode u Njemačkoj vratio se u Hrvatsku i potpisao za Dinamo.

No, nije ispunio očekivanja i karijera mu nije otišla u pravcu u kakvom se očekivalo. Počekom sezone kao slobodan igrač potpisao je za OFK Titograd, no u tom timu se zadržao samo pola godine, te će najvjerovatnije doći u Široko bez obeštećenja.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

samobordo1946
Boli nas kurac
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi