Stigao iskusni defanzivac

FK Tuzla City angažovao novo pojačanje · Zvanično

Novi igrač bh. premijerligaša Tuzla Cityja danas je zvanično postao Slavko Brekalo.

U pitanju je 28-godišnji nogometaš koji je u prošlosti igrao za mladu reprezentaciju BiH, a u Tuzla City dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je prethodno istekao ugovor sa ekipom Krškog.

Brekalo je sa Tuzla Cityjem potpisao ugovor do kraja sezone i svojim dolaskom dodatno će zaoštriti konkurenciju u zadnjoj liniji ovog kluba, a iza sebe već ima bogato premijerligaško iskustvo, obzirom da je dosad odigrao preko 150 utakmica u elitnom bh. rangu.

Izuzimajući posljednju epizodu u Sloveniji, Brekalo je u BiH prethodno igrao za Vitez i Široki Brijeg.

Za mladu reprezentaciju BiH je u eri Vlade Jagodića odigrao pet utakmica.

Prethodno stigao Trumić

Čelnici Tuzla Cityja su prije nego što je stigao Brekalo dogovorili saradnju i sa 29-godišnjim veznjakom Eldinom Trumićem.

Trumić je u redove Tuzla Cityja stigao iz 1. lige Federacije BiH, tačnije iz Slavena iz Živinica, a kroz dosadašnju karijeru je još igrao za Budućnost, Radnički Lukavac i njemački SV Wilhelmshaven. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jako sam sretan što sam dobio priliku da dođem u jedan ovakav klub. Nekoliko igrača poznajem od ranije i vjerujem da ću se brzo uklopiti te nametnuti treneru", rekao je Trumić nakon potpisa ugovora.

Podsjetimo, igrači Tuzla Cityja su jučer startali s pripremama za drugi dio sezone. Prvi dio će biti odrađen u Tuzli, nakon čega slijedi put u Međugorje, a potom i Ulcinj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.