Starčević sutra proziva, u Međugorju 29. protiv Željezničara
Trener Tuzla Cityja će sutra održati prozivku, a nakon priprema u Tuzli ekipa će se još pripremati u Međugorju i Ulcinju

Tuzla City kreće s pripremama

Starčević sutra proziva, u Međugorju 29. protiv Željezničara

E. Čaušević

Zimska pauza za bh. klubove bliži se samom kraju, a već u narednim danima većina naših klubova će početi pripreme za proljetni dio Premijer lige BiH.

Tuzla City će već sutra održati prozivku fudbalera čime će zvanično početi pripreme. U klubu su već razradili plan i program priprema, te žele što spremniji ući u nastavak prvenstva.

Bh. premijerligaš će nekoliko dana priprema odraditi u Tuzli, a zatim će put Međugorja gdje će se pripremat u Sport Centru koji nudi vrhunske uslove. Trener ovog tima Slobodan Starčević potvrdio je za SportSport.ba da će njegov tim odigrati mnogo utakmica, a 29. januara imaju duel protiv Željezničara.

"Sutra je prozivka, pa zatim ljekarski i sistematski pregledi do subote. Do 23. smo u Tuzli, a onda 'selimo' u Međugorje gdje ćemo ostati do 31. januara. Nakon toga idem u Ulcinj gdje ćemo biti do 13. februara, a 16. februara ćemo igrati generalku. Tokom priprema odigrat ćemo mnogo utakmica, a 29. januara u Međugorju igramo protiv Željezničara. Ostale protivnike tražimo, no sigurno je da će biti mnogo utakmica. Što se tiče igračkog kadra Trumića smo dogovorili i čekamo odgovore na tri deficitarne pozicije, ali mislim da ćemo i to brzo dogovoriti", rekao je Starčević za SportSport.ba.

Nakon jesenjeg dijela prvenstva Tuzla City se nalazi na desetoj poziciji sa 20 osvojenih bodova i cilj ovog tima je da što prije osigura opstanak u društvu najboljih.

Eldar Trumić prvo pojačanje Tuzla Cityja

Radi se od 29-godišnjem veznjaku Eldinu Trumiću koji je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa Tuzla Cityjem. Trumić u ovaj klub dolazi iz Slavena iz Živinica, a prethodno je još igrao za Budućnost iz Banovića i Radnički iz Lukavca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jako sam sretan što sam dobio priliku da dođem u jedan ovakav klub. Nekoliko igrača poznajem od ranije i vjerujem da ću se brzo uklopiti te nametnuti treneru", rekao je Trumić nakon potpisa ugovora.

Ovaj fudbaler će se ostatku ekipe priključiti 9. januara kada će biti održana prozivka, te zvanično početi pripreme pred drugi dio sezone Premijer lige BiH.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
Trumicu,daj ne dipr majke ti,cuj jako sam sretan da dodjem u jedan ovakav klub :P ,ta bolji ti je labo bio Slaven od ovih laznih tuzlaka,ili si ti ipak mozda sretan sto si dobijo koju stoju vise u padze,sve su prilike hahaha
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije