Evropski prvaci ubjedljivi

Real u derbiju bolji od Olympiakosa

Posljednji meč današnjeg programa 18. kola Eurolige ujedno je bio i derbi kola, a sastali su se Real Madrid i Olympiakos.

U WiZink Centru u Madridu, domaći tim je bez većih problema savladao goste iz Pireja rezultatom 94:78 i tako ostvario svoju 15. pobjedu u ovom takmičenju.

Nakon prve četvrtine je Real vodio sa 28:23, da bi do odlaska na odmor povećao svoju prednost i na poluvremenu je bilo 54:46. Olympiakos se koliko-toliko držao u trećoj četvrtini, ali je Real u posljednjoj dionici zaigrao sjajno i dotukao velikog rivala.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Anthony Randolph iz Real Madrida, koji je meč završio sa 16 poena i osam skokova. Njegov saigrač Gustavo Ayon imao je 13 poena, četiri asistencije i sedam skokova.

U poraženom timu je bolji od ostalih bio LeDay sa 15 postignutih poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.