Pokazao kvalitete u mladim selekcijama Plemića, sada pred novim izazovom

Junior Plemića na pripremama sa seniorskim timom

Anes Mašić: Želimo se što bolje spremiti, od Sliškovića svi možemo mnogo naučiti

Samir Mlaćo

Nogometaši Zrinjskog startali su sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi. Iako za FK Sarajevo zaostaju pet bodova, na prvom treningu Plemića vladala je pozitivna atmosfera, a Blaž Slišković vjeruje da titula ponovo može doći Pod Bijeli brijeg.

Zrinjski je doživio određene promjene u igračkom kadru i sigurno će ih biti i u narednom periodu, a sa Plemićima će u narednom raditi i junior Anes Mašić, jedan od najtalentovanijih mladića iz omladinskog pogona Plemića.

Mašić je u protekloj polusezoni imao problema sa povredom, no i pored toga je uspio upisati tri pogotka u prvenstvu, te dva u Kupu.

Sam rad sa seniorskim timom i kolegama koje brane titulu prvaka za njega je priznaje velika čast.

"Za mene Nova godina nije mogla ljepše početi. Rad i treniranje sa prvom ekipom nije mala stvar. Ima tu mnogo kvalitetnih igrača od kojih mogu da naučim dosta toga, a pored toga tu je i šef Blaž Slišković od kojeg svi možemo naučiti. Moja očekivanja kao i ostalih saigrača su da se što bolje spremimo i odradimo pripreme na najbolji mogući način", kaže Mašić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I narednu polusezonu Mašić ima pravo igrati za juniore Plemića, no vjeruje da u prvom timu može pokazati kvalitete i opravdati povjerenje stručnog štaba koji ga je priključio starijim kolegama.

"Konkurencija je stvarno jaka, ali radom, trudom i zalaganjem svi se borimo za svoje mjesto u ekipi. Ako mi se ukaže prilika naravno da ću se potruditi i dati svoj maksimum kako bi opravdao povjerenje ljudi iz kluba i stručnog štaba", dodao je brzonogi Mašić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.