Nemanja Zlatković je igrao u nekoliko klubova u Srbiji, bio i u inostranstvu, a u ljeto 2012. godine je potpisao za FK Sarajevo

Bivši igrač Sarajeva

Nemanja Zlatković potpisao za FK Tuzla City · Zvanično

Edmir Škorić

Nemanja Zlatković, 30-godišnji lijevi vezni, potpisao je danas ugovor sa Tuzla Cityjem.

Zlatković je donedavno bio član srbijanskog Voždovca, a kao slobodan igrač je sa premijerligašem iz Simin Hana potpisao ugovor na dvije i pol godine.

Radi se o igraču koji ima bogatu karijeru, nastupao je u Srbiji za Voždovac, Zemun, Novi Pazar, bio nekoliko puta u inostranstvu, a zanimljivo da je u ljeto 2012. godine stigao i u FK Sarajevo, iz kojeg je godinu dana kasnije otišao u Panachaiki.

Prethodno je Tuzla City potpisao Eldina Trumića i Slavka Brekala, a očekuje se da ovaj tim bude pojačan s još nekoliko igrača.

Tuzla City je u srijedu počela s pripremama za nastavak sezone, a trener Slobodan Starčević morat će sada da dodatno uigrava ekipu koja je doživjela određene promjene tokom zimske stanke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Joco Stokić i Lazar Obradović više nisu igrači FK Tuzla City

Na prozivci u srijedu potvrđeno je da Starčević u drugom dijelu sezone neće računati na Šećerovića i Vukmirovića koji su napustili klub ove zime, te također na Josu Stokića i Lazara Obradovića s kojima je raskinuta saradnja.

Nakon jesenjeg dijela prvenstva Tuzla City se nalazi na desetoj poziciji sa 20 osvojenih bodova i cilj ovog tima je da što prije osigura opstanak u društvu najboljih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.