FK Tuzla City angažovao novo pojačanje

Stigao iskusni defanzivac

FK Tuzla City angažovao novo pojačanje · Zvanično

Novi igrač bh. premijerligaša Tuzla Cityja danas je zvanično postao Slavko Brekalo.

U pitanju je 28-godišnji nogometaš koji je u prošlosti igrao za mladu reprezentaciju BiH, a u Tuzla City dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je prethodno istekao ugovor sa ekipom Krškog.

Brekalo je sa Tuzla Cityjem potpisao ugovor do kraja sezone i svojim dolaskom dodatno će zaoštriti konkurenciju u zadnjoj liniji ovog kluba, a iza sebe već ima bogato premijerligaško iskustvo, obzirom da je dosad odigrao preko 150 utakmica u elitnom bh. rangu.

Izuzimajući posljednju epizodu u Sloveniji, Brekalo je u BiH prethodno igrao za Vitez i Široki Brijeg.

Za mladu reprezentaciju BiH je u eri Vlade Jagodića odigrao pet utakmica.

Prethodno stigao Trumić

Čelnici Tuzla Cityja su prije nego što je stigao Brekalo dogovorili saradnju i sa 29-godišnjim veznjakom Eldinom Trumićem.

Trumić je u redove Tuzla Cityja stigao iz 1. lige Federacije BiH, tačnije iz Slavena iz Živinica, a kroz dosadašnju karijeru je još igrao za Budućnost, Radnički Lukavac i njemački SV Wilhelmshaven. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jako sam sretan što sam dobio priliku da dođem u jedan ovakav klub. Nekoliko igrača poznajem od ranije i vjerujem da ću se brzo uklopiti te nametnuti treneru", rekao je Trumić nakon potpisa ugovora.

Podsjetimo, igrači Tuzla Cityja su jučer startali s pripremama za drugi dio sezone. Prvi dio će biti odrađen u Tuzli, nakon čega slijedi put u Međugorje, a potom i Ulcinj.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi