Borussia i Bayern vode trku za prvo mjesto u Bundesligi, a na društvenim mrežama ne izostaje svakodnevno provociranje

Tako to rade u Njemačkoj

Moderno 'ratovanje': Bayern spustio ljutom rivalu, sve djeluje tako simpatično

Edmir Škorić

Rivalstvo Bayerna i dortmundske Borussije je toliko da se klubovi čak i putem drutšvenih mreža nastoje "podbosti".

Borussia i Bayern ove sezone vode žestoku bitku za prvo mjesto u Bundesligi i trenutno Milioneri imaju 42, a Bavarci 36 bodova.

Osim što je rivalitet izražen na stadionima i raznim drugim mjestima, ono je sada sve jače i na društvenim mrežama.

Posljednji primjer toga je odgovor Bayerna na objavu Borussije na Twitteru.

Borussia je zatražila od svojih navijača da joj u odgovorima na objavu na Twitteru napišu ime s omiljenim brojem kako bi se za 50 osoba napravio poseban wallpaper, a onda je stigao odgovor od - Bayerna.

Naime, verifikovani profil FC Bayern US se uključio u ovu malu igru, napisavši 'Robben 10'.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ko zna, možda upravo Bayernov prijedlog prođe, pa iz Borussije naprave wallpaper s dresom Borussije i Robbenovom desetkom na leđima, ali to bi zaista bilo previše. No, svakako je zabavno pratiti društvene aktivnosti njemačka dva velikana, koji se "mrze" na jedan simpatičan način.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.