Problemi sa želucem

Maradona ponovo morao na hitnu operaciju zbog unutrašnjeg krvarenja

Endin Čaušević

Legendarni Diego Maradona prošle sedmice zabrinuo je javnost kada je završio u bolnici jer je morao na hitnu operaciju.

Maradona je zbog zdravstvenih problema prošle sedmice hitno prebačen u bolnicu jer je imao krvarenje u želucu. Argentinac nije imao vremena nikome da to javi, a javnost je bila zabrinuta jer nisu imali nikakvih informacija o njegovom stanju.

Ipak, Maradona je već dan kasnije izašao iz bolnice i poručio da je to bio rutinski zahvat. No, očito da su se problemi nastavili jer je legendarni Maradona jučer ponovo završio u bolnici zbog komplikacija s njegovim želucem.

Ovi problemi nastali su zbog pokušaja da ukloni višak kilograma 2005. i 2015. godine, a to je itekako oštetilo njefov želudac. On je jučer morao na novu operaciju u Buenos Airesu kako bi zaustavio unutrašneje krvarenje.

Prema pisanju argentinski medija operacija je trajala oko sat vremena, te je sve prošlo u najboljem redu. Maradona će nekoliko dana provesti u bolnici, a zatim će biti pušten na kućno liječenje.

Legendarni Argentinac sve češće ima problema sa zdravljem

Inostrani mediji njegovo zdravsrtveno stanje pripisuju depresivnom životu zbog ličnih i porodičnih problema. Podsjetimo, Diego je imao problema sa zdravljem i tokom Svjetskog prvenstva dok je bodrio reprezentaciju Argentine, a tada se čak sumnjalo da je dobio srčani udar.

On također pati od artitisa u oba koljena pa je tokom prošle sezone u meksičkoj 2. ligi ekipu na nekim mečevima vodio sa štapom.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti