"Messi može osvojiti tri Mundijala, ali nikad se neće moći porediti sa Maradonom"
Messi i Argentina su 2005. godine osvojili Svjetsko prvenstvo za igrače mlađe od 20 godina, a zvijezda Barce je bila prvi strijelac turnira.

Tako smatra nekadašnji Leov saigrač

"Messi može osvojiti tri Mundijala, ali nikad se neće moći porediti sa Maradonom"

Kapiten Eintrachta iz Frankfurta David Abraham vjeruje da se nijedna titula prvaka svijeta ne bi mogla porediti sa onom koju su osvojili Diego Maradona i Argentina 1986. godine. 

Abraham je bio član U 20 reprezentacije Argentine skupa sa Leom Messijem koja se 2005. godine popela na svjetski tron, ali kasnije nikada nije zabilježio nastup za seniorski tim. On danas poručuje da je Messi najbolji fudbaler svijeta, ali da je upitno je li najbolji ikad, posebno kada ga porede sa Maradonom.

On kaže da, iako Messi nekada osvoji Svjetsko prvenstvo, to se neće moći porediti sa onim što je uradio veliki Armando.

"Messi sada može osvojtii tri Svjetska prvenstva sa Argentinom, ali to nikada neće imati jednaku težinu kao Maradonin trijum 1986. godine. To se ne može porediti ni sa čim. U to vrijeme Argentina se oporavljala od rata protiv Engleske, a Maradona je postigao dva gola protiv Engleza u četvrtfinalu i kasnije je vodio Argentinu do titule. To se ne može porediti ni sa čim", rekao je Abraham.

"U ovom trenutku Messi je najbolji. Da li je najblji svih vremena, to ne znam. Ono što je Maradona uradio sa Argentinom je nevjerovatno".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, iskoristio je priliku i da pohvali zvijezdu Barcelone za koju kaže da je vrlo dobar čovjek.

"On je vrlo miran, stidljiv tip. Nikada nije volio da bude u centru pažnje mimo terena, Zaista je normalna osoba. Voli igrati PlayStation kao i svi ostali", poručio je on u razgovoru za Goal.com.

Top Komentari

Argentario
Kurac Maradona i njegov mundijal ... Messi je vec postigao ono Sto Maradona nece moci za 2 zivota ... kad je Maradona osvojio 3put champions league? Ili tripple ? Jeli Maradona dao 93golova u jednom sezoni? 17 hattricks u sezoni? Aj jebao vas Maradona debeli
24 6
Mu'min Juventino FKS
Pa taj klaun nije mogao kopu da osvoji kamoli svjetsko haahahah taj klaun nije ni u top 5 svih vremena, kamoli da je bolji kd jednog diega maradone!!!
2 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi