Kraljevi su se mučili u gostima kod Betisa, ali su lijepim golovima na kraju ostvarili značajnu pobjedu

Madriđani ipak do tri boda

Ceballos iz slobodnjaka spasio Real, Kraljevi preživjeli pakao u Sevilli

Edmir Škorić

Real Madrid je večeras u Sevilli s 2:1 pobijedio Betis u susretu 19. kola španske La Lige.

Poslije jednog osvojenog boda u prethodna dva ligaška duela, Real Madrid je večeras bio pod velikim pritiskom na teškom gostovanju kodo Betisa, a na kraju je uspio da se provuče i da zabilježi 10. pobjedu u ligi.

Poveo je Real u 13. minuti, kada je Luka Modrić postigao sjajan pogodak, što mu je bio drugi gol ove sezone i ukupno 15. na 283. utakmici za Kraljeve.

U 67. minuti Betis uspijeva da izjednaći, pošto je Canales postigao pogodak za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Činilo se da će Real ponovo da ispusti bodove, ali je Ceballos postigao sjajan gol u 88. minuti iz slobodnjaka, pa Madriđani i dalje vjeruju u čuda i titullu.

Poslije 19 kola Real Madrid je četvrti s 33 boda, dok vodeća Barcelona ima 10 bodova više. Betis je sedmi sa 26 bodova, a Getafe mu bježi samo dva boda. Inače, Getafe je šesti i na posljednjem mjestu koje donosi plasman u Evropu, tako da će Betis sasvim sigurno da pokuša da se ponovo nađe u eliti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.