Bivši predsjednik Reala: Zidane je htio da ode Bale, a ne Ronaldo

Ramon Calderon govorio za španski AS

Bivši predsjednik Reala: Zidane je htio da ode Bale, a ne Ronaldo

Iako je prošlo već nešto više od šest mjeseci otkako su Santiago Bernabeu stadion napustili Zinedine Zidane i Cristiano Ronaldo, još uvijek se ne stišava bura oko njihovih odlazaka, posebno među navijačima Reala.

Podsjetimo, Zidane je nakon što je osvojio tri uzastopne Lige prvaka odlučio napustiti klub kazavši da više nema motiv, dok je Ronaldo prešao u Juventus gdje igra jednako dobro kao što je igrao u Realu.

Njihovi odlasci su se itekako odrazili na Kraljevski klub koji muku muči u gotovo svakoj utakmici, a na tabeli La Lige trenutno ima čak deset bodova manje od Barcelone.

Upravo zbog toga se stalno potencira priča da li je uopšte trebalo pustiti ovaj dvojac da ode, a jedan od onih koji je govorio o toj temi je nekadašnji predsjednik Reala Ramon Calderon.

On je u razgovoru za španski AS otkrio razlog zbog kojeg je Zidane napustio klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zidane je insistirao da zadrži Ronalda, a da proda Balea. Perez je učinio suprotnu stvar. Zidane je htio da ima tu moć da odlučuje ko će otići, a ko doći u klub, ali njegovi zahtjevi nisu ispunjeni, pa je odlučio da ode. I bio je u pravu", kaže Calderon.

Podsjetimo, Kraljevsdki klub je već otpustio Zidaneovog naljednika Lopeteguija, a stolica se ozbiljno trese i Santiagu Solariju koji je trenutni šef stručnog štaba ekipe.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi