Lelić nije odigrao nijednu utakmicu u ovaj sezoni za Sarajevo, tako da je njegova opcija na Bilino polje veoma izvjesna

Pregovori u toku

FK Sarajevo i Sanjina Lelića šalje na posudbu u NK Čelik? · Saznajemo

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su otputovali za Antaliju, gdje će ostati do 2. februara i odigrati šest pripremnih utakmica. Nekoliko igrača napustilo je Čelik, s druge strane tu su i trojica novajlija, a još je neizvjesna situacija oko Branislava Ružića i Dine Bevaba, dvojice standardnih igrača, koji danas nisu otputovali za Tursku.

Jučer su čelnici kluba s Bilinog polja dogovorili i šestomjesečnu posudbu desnog beka kluba s Koševa, Dušana Hodžića, koji će u narednoj polusezoni kao posuđeni igrač FK Sarajevo nastupati za NK Čelik.

Kako saznaje SportSport.ba, još jedan igrač iz bordo ekipe mogao bi obuči crno-crveni dresu u narednoj polusezoni.

Riječ je o 22-godišnjem krilnom igraču Sanjinu Leliću, koji nije u prvom planu kod trenera Husrefa Musemića. Pregovori oko dolaska ovog igrača u Čelik su još u toku, budući da se još ne zna hoće li on u Čelik doći na šestomjesečnu posudbu ili će sporazumni raskinuti ugovor sa Sarajevom koji ima do ljeta ove godine, te potpisati novi s klubom s Bilinog polja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako da bi angažman mladog Lelića mnogo značio Čeliku u igri prema naprijed, gdje bi nakon Okića, Salčinovića, Simeunovića, Blaževića imali još jedno kvalitetno rješenje za krilne pozicije.

U narednim danima će se znati hoće li se Lelić priključiti Čeliku na pripremama u Antaliji ili će ostati u Sarajevu i narednih pola godine vjerovatno sjediti na klupi ili tribinama u klubu s Koševa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.