Mladi defanzivac se vraća u matični klub

Prekinuta posudba Ante Vrljička u HŠK Zrinjski

Ante Vrljičak je ljetos stigao u HŠK Zrinjski, ali se nije naigrao. Postalo je jasno da stručni štab Plemća ne računa na njega u nastavku sezone, pa se već krajem minule godine počelo špekulisati o njegovom odlasku.

Ovaj mladi, 21-godišnji, lijevi bek je u Zrinjski stigao na posudbu iz Slaven Belupa, a iako je prvobitno ona trebala potrajati do kraja sezone danas je i zvanično prekinuta.

Naime, HŠK Zrinjski, NK Slaven Belupo i Ante Vrljičak su potpisali sporazumni raskid ugovora o posudbi igrača, pa se mladi defanzivac vraća u svoj matični klub.

Vrljičak je od dolaska u Mostar upisao samo jedan nastup za Zrinjski i to u porazu od Ludogoretsa u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Inače, Ante Vrljičak je prošao omladinsku školu Hajduka, a bio je član druge ekipe ovog kluba do ljeta 2017. godine kada je kao slobodan igrač stigao u Slaven Belupo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.