Sarajevski velikan je uvjerljivo posljednji tim na tabeli i u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvario je samo jednu pobjedu

Prvenstvo BiH, 14. kolo

KK Bosna Royal poražena od KK Student

Midhat Šljivak, foto: S. Bošković

Košarkaši Bosne Royal poraženi su večeras u Skenderiji od Studenta iz Mostara rezultatom 74:92.

U duel 14. kola prvenstva BiH domaći su ušli bez trenera Denisa Bajramovića, koji je zbog problema sa zdravljem protekla tri dana proveo u bolnici, a nakon ovog meča ostali su uvjerljivo posljednji na tabeli.

Većim dijelom prve dionice igrala se izjednačena košarka. Ipak, gosti su u završnici ovog dijela meča stekli šest poena prednosti (22:28), što im je dobro poslužilo za nastavak utakmice.

Bez većih problema su košarkaši Studenta održavali prednost u drugoj dionici. Bosna Royal nije imala odgovor na dobru igru gostiju, a na odmor je domaći tim otišao sa minusom od osam poena. 44:52.

Treći period je odlučio pobjednika. Student je ovaj dio igre dobio 11:21 i povratka domaćim košarkašima u ovom meču nije bilo. Do kraja je Student lagano završio posao i upisao je trijumf, četvrti u sezoni.

Goste je do pobjede u Sarajevu vodio Ivo Mikulić sa 18 poena, Ivan Škrobo je dodao 16 poena i 11 skokova, dok je kod Bosne Royal Dragan Šekelja ubacio 17 poena i imao je 13 skokova. Pored Šekelje 17 poena je imao Arian Došen, a Atif Durak je upisao 15 poena.

Treba svakako istaći da su KK Bosna Royal napustila još trojica košarkaša, a od danas članovi sarajevskog tima nisu Dinko Peljto, Emir Bačvić i Enis Bektić.

Prvenstvo BiH, 14. kolo:

KK Bosna Royal - KK Student 74:92 (22:28, 22:24, 11:21, 19:19)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bosna Royal: Došen 17, Durak 15, Barukčija 14, Nikšić, Ovčina, Kosovac, Pilavdžić 11, Murtić, Berberović, Šekelja 17.

Student: Manjgo 3, Kuzman, Puce, Širić 11, Vučić 3, Radmilović 11, Mikulić 18, Ross 13, Dželmo 7, Cvitanović 2, Škrobo 16, Ćup 8.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.