Na Anfieldu nije opravdao očekivanja

Marković konačno napušta Liverpool, seli u Kinu?

Britanski Daily Mail objavio je kako bi Lazar Marković ove zime mogao napustiti Anfield.

Markoviću ugovor s Liverpoolom važi do kraja sezone, međutim čelnici kluba žele ga se riješiti već ove zime, a nekada najveći talenat srbijanskog nogometa bi navodno mogao preseliti u Kinu.

Nije navedeno o kojem se klubu tačno radi, ali u klubu se nado da će Marković pristati na transfer, jer je za Liverpool to ujedno i posljednja prilika za zaradu na nogometašu na kojeg nedjeljno troše 57.000 eura.

Dovođenje Markovića za Liverpool se pokazao kao potpuni promašaj, a u prethodnim godinama Redsi su ga slali na posudbe redom - u Fenerbahče, Hull City, Sporting i Anderlecht, ali niti u jednom od pomenutih klubova nije ostavio trag, te je u međuvremenu i izgubio status reprezentativca Srbije.

Marković je, podsjećamo, član Liverpoola postao 2014. godine kada je za 25 miliona eura stigao iz Benfice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.