Sedam golova na Anfieldu i zlatna pobjeda Redsa, Solskjaerov United nastavio niz
Paul Pogba nastavio da igra fantastično pod palicom Solskjaera, golom s penala nagovijestio novu, sedmu uzastopnu pobjedu Crvenih vragova

Premier liga

Sedam golova na Anfieldu i zlatna pobjeda Redsa, Solskjaerov United nastavio niz

Edmir Škorić

Dosta uzbudljivo bilo je na današnjim mečevima 23. kola engleske Premier lige, posebno u Manchesteru i Liverpoolu.

Liverpool je ponovo otišao na plus sedam u odnosu na Manchester City, pošto je večeras na Anfieldu slavio s 4:3.

Dosta poteškoća imali su igrači Liverpoola protiv ekipe koja je nedavno pobijedila s 3:2 City na Etihadu.

Gosti su vodili 1:0 na poluvremenu pošto je Townsend zabio gol u 34. minuti, ali je u nastavku u pravoj golijadi Liverpool stigao do preokreta.

Prvo su Salah i Firmino u prvih šest minuta drugog dijela okrenuli rezultat u korist Liverpoola, ali je Tomkins u 65. minuti izjednačio na 2:2, da bi u 75. minuti uz veliku grešku golmana gostiju Salah novim golom donio pobjedu Liverpoolu.

Mane je zaključio ovaj meč golom u nadoknadi za 4:2. Ipak, tu nije bio kraj, pošto je Palace preko Meyera u 95. stigao do 4:3. 

U završnici je James Milner dobio dva žuta kartona, ali igrač manje u nekoliko preostalih minuta nije koštao Redse, koji sada vjeruju da Huddersfield može da iznenadi sutra City.

Manchester United Ole Gunnara Solskjaera je upisao i sedmi uzastopni trijumf, šesti u Premier ligi.

Crveni vragovi su slavili s 2:1 protiv Brightona, a ključne golove postigli sa Paul Pogba iz penala u 27. i Marcus Rashford nakon soloakcije u 42 minuti. Brighton je smanjio preko Grossa u 72. minuti, no ostalo je 2:1.

United je s 44 boda peti, sve je bliže Chelseaju koji zauzima četvrto mjesto s 47 bodova i kasnije gostuje Arsenalu na Emiratesu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se ostalih mečeva tiče, Bournemouth je bez Asmira Begovića s 2:0 pobijedio West Ham, Newcastle s 3:0 bio bolji od Cardiffa, Southampton od Evertona s 2:1, dok su mreže mirovale u duelu Watforda i Burnleyja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi