Ronaldo želi da mu se Marcelo pridruži narednog ljeta u Torinu, a mogao bi doći i Luka Modrić

Nagovara Marcela da dođe u Juventus

Operacija neće biti jednostavna, ali Ronaldo radi sve da "naudi" Realu

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je ljetos iz Real Madrida prešao u Juventus, a sada želi dovesti u Torino i svog dugogodišnjeg prijatelja.

Odlazak Ronalda iz Real Madrida je uveliko promijenio situaciju u najtrofejnijem evropskom klubu. Real je sada daleko manje kvalitetan, a nije isključeno da na kraju sezone ode još nekoliko igrača koji su činili okosnicu tima koji je osvojio tri uzastopne Lige prvaka.

Uz Luku Modrića, kojeg žele Inter i Juventus, sada je moguće da će put Italije i Marcelo, kojeg navodo Cristiano Ronaldo nagovara da potpiše za Juve.

Marcelo je ranije odbijao Ronaldov prijedlog da krene za njim, ali sada se situacija u Madridu promijenila, a Brazilac razmišlja da napusti klub u kojem je donedavno planirao i završiti karijeru.

Negativne stvari koje se dešavaju u i oko Reala posljednjih mjeseci ohladile su Marcela i on više nema toliku strast prema dresu Kraljeva. Osim toga, sve ga više i navijači kritikuju, pa je i to razlog zbog čega će uzeti u razmatranje prelazak u Juventus.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo će pokušavati da ga do ljeta nagovori na dolazak u Torino. Iako je poziciju lijevog beka za sada dobro pokrio Alex Sandro, nema sumnje da bi se napravio prostor za Marcela ukoliko ovaj odluči da dođe.

Operacija, u svakom slučaju, nije jednostavna. Unatoč niskoj performansi koju nudi ove sezone, Marcelo je važan igrač u Madridu. Klub želi da Marcelo produži ugovor, a sada će sve zavisiti od njega samog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.