Nevjerovatne klauzule: Higuain ide u Chelsea, a Juventus je dokazao da je doktorirao ove dogovore

Moraju otkupiti ugovor na kraju sezone

Nevjerovatne klauzule: Higuain ide u Chelsea, a Juventus je dokazao da je doktorirao ove dogovore

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain će gotovo sigurno nakon samo pola godine napustiti Milan i karijeru nastaviti u dresu londonskog Chelseaja.

Higuain je ljetos stigao na San Siro na posudbu iz Juventusa koju je Milan trebao platiti 18 miliona eura uz opciju da na kraju sezone otkupe njegov ugovor za još 36 miliona eura. Međutim, sve to pada u vodu nakon što je Higuain izrazio želju da ponovo promijeni sredinu i iskreno je priznao da jednostavno ne može odbiti ponudu iz Londona.

Italijanski mediji prenose da će ovaj transfer biti potvrđen u narednim danima, te da je skoro sve već dogovoreno. Također, Milan je ekspresno našao zamjenu za Argentinca, a njegovo mjesto na San Siru će zauzeti poljski napadač Krzysztof Piatek koji stiže za 40 miliona eura, dok će u suprotnom pravcu ići Alen Halilović.

No, vratimo se na Higuaina. Argentinac je već sve dogovorio s Plavcima, te čeka samo zvaničnu potvrdu odlaska u Englesku. Chelsea, Milan i Juve su napravili nevjerovatan dogovor na kojem će najviše na dobitku biti sigurno Stara dama.

Naime, Chelsea je odlučio da će platiti devet miliona eura za posudbu do kraja sezone, te najvjerovatnije će otkupiti njegov ugovor za 36 miliona eura. Otkup ugovora će zbog zanimljivih klauzula biti gotovo nemoguće izbjeći za londonski klub.

Chelsea će morati kupiti Higuaina ukoliko završe u TOP 3 u Engleskoj i HIguainu postigne barem jedan gol. Otkup ugovora će biti aktiviran i u slučaju da Chelsea do kraja osvoji neki trofej ili će biti jednostavno dovoljno da Higuain postigne 15 golova u Premiershipu do kraja sezone.

Piateka sati dijele od Milana

Direktor Rossonera Leonardo danas se sastao sa predstavnicima Genoe kako bi se razgovaralo o transferu Piateka, koji je već izrazio ranije želju da obuče crveno-crni dres.

Na kraju je dogovor i postignut i to na principu da Milan posudi Piateka do kraja sezone, a to ga obavezuje i kupnju igrača na ljeto za 40 miliona eura plus bonuse.

Sky Sport Italia, Sportitalia i još neki italijanski mediji ističu da je Piatek od večeras Milanov, a da će već sutra Higuain potpisati za Chelsea nakon što obavi ljekarske preglede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U moru transfera napadača desit će se i onaj Alvara Morate, koji napušta upravo Chelsea i potpisuje za Atletico Madrid. Sada nam ostaje samo da sačekamo zvanične potvrde navedenih transfera.

Pitanje je ko je na kraju najbolje prošao. Najveći rizik definitivno pripada Milanu, koji će Piateka platiti više od 40 miliona eura, a Poljak ima tek pola sezone vrhunskog nogometa u Seriji A. Do sada je u dresu Genoe postigao 16 golova, ali mnogi smatraju da još nije stoosto provjeren igrač koji bi mogao da nosi igru Milana, kojem ionako fali puno toga, posebno kvalitetnih veznjaka...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

meho
Kad bi oni to sve uspjeli ne bi im bio ni problem otkupit ga hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti