Može li do kraja sezone prestići i Pizarra?

Danas pogodio u gostujućoj pobjedi

Vedad Ibišević je čovjek za velike stvari: Novim pogotkom ušao u historiju Bundeslige

Samir Mlaćo

Sjajnu partiju pružio je danas bh. napadač Vedad Ibišević u pobjedi svoje Herthe na gostovanju Nurnberga 3:1.

Ibišević je postigao vodeći pogodak, te kasnije dodao i asistenciju, a zahvaljujući današnjem pogotku ušao je u historiju Bundeslige.

Naime, Ibišević je protiv Nurnberga 46. put u Bundesligi postigao prvi gol na utakmici i izjednačio se sa sjajnim Poljakom Robertom Lewandowskim, trenutno članom Bayern Munchena.

Jedini stranac koji je ispred popularnog Vedatora trenutno je Peruanac Claudio Pizarro, koji je čak 49 puta zabio prvi gol na utakmici u elitnom rangu njemačkog nogometa. Pizarro se u 40. godini odlučio vratiti u Werder iz Bremena, te ćemo ga i ove sezone gledamo na bundesligaškim terenima.

Pogodak protiv Nurnberga bio je sedmi za Ibiševića u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.