Nije se naigrao u Dinamu

Tek stigao, a već odlazi: Dinamo šalje Menala na posudbu

Luka Menalo bi, prema pisanju Sportskih novosti, mogao napustiti redove Dinama do kraja januara.

Na Maksimir je Menalo stigao ljetos s titulom jednog od najvećih talenata u BiH, no kako se tokom prethodne polusezone nije naigrao, sve se više nagađa o odlasku na posudbu kako bi sakupio potrebno iskustvo u još uvijek razvonoj fazi karijere.

Zagrebačke Sportske novosti pišu kako će uz Menala klub najvjerovatnije još napustiti Mario Musa i Alexandru Matel, navodeći kako je za njih, s obzirom na smanjeni fond utakmica na proljeće, bolje da minutažu skupljaju u nekoj drugoj sredini.

Kao nova destinacija u Menalovoj karijeri prethodnih dana se pominjao poljski prvoligaš Gornik Zabrze u kojem bi se trebao zadržati do ljeta, nakon čega bi se pokušao ponovo nametnuti u Dinamu.

Bjelica je Menalu jesenac priliku dao 12 puta, no sakupio je sveukupno 400 minuta, što iznosi svega 33 po utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti