Nusmir Fajić će unatoč mnoštvu ponuda i u idućim sezonama nositi Veležov dres.

Sjajni napadač produžio vjernost Rođenima

Dobre vijesti za navijače Veleža: Nusmir Fajić još dvije i pol godine u Mostaru

Iako se od završetka prvog dijela sezone govorkalo i špekuliralo kako će Nusmir Fajić sjajni napadač Veleža promijeniti sredinu, čelništvo mostarskog kluba održalo je obećanje i Fajića ostavilo u Veležovom dresu.

I ne samo to. Uprava mostarskog kluba danas je nakon produženja ugovora s kapetanom Denisom Zvonićem osigurala da Nusmir Fajić i iduće dvije i pol sezone provede u crvenom dresu. Naznaka je ovo sve ozbiljnijih ambicija FK Velež da i po sve izvjesnijem plasmanu u PL i u elitnom razredu bh nogometa ne igra sporednu ulogu.

Ovaj robusni napadač iz Bosanske Krupe skupio je veliko međunarodno iskustvo igrajući za rumunsku Craiovu, Dinamo Minsk, slovenačke klubove Muru i Maribor, te kineski XJ.T. Leopard. Iako se pričalo o kineskim milionima i sjajnim ponudama europskih i domaćih klubova Fajić je prepoznao ambiciju mostarskog kluba te će na veliku radost navijača Veleža i naredni period provesti u FK Velež.

Fajić je u 14 utakmica za Rođene u ovoj polusezoni postigao čak 18 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.