Vidi li se Premijer Liga? Mladi Seid Behram jedan je od najvažnijih igrača ovog Veleža koji ima samo jedan cilj a to je povratak u Premijer Ligu.

Ojačavanje tima, produženja ugovora sa stožernim igračima govore da se Rođeni ne šale

FK Velež: Povratak na stare staze uspjeha

FK Velež danas je u svojoj trećoj pripremnoj utakmici na pomoćnom terenu stadiona Rođeni savladao FK Sarajevo kojemu je ovo bila prva pripremna utakmica. Iako je u ovoj fazi priprema rezultat ono što ne zanima trenere današnje izdanje mostarskih nogometaša pokazalo je da se simpatizeri i navijači Veleža i u skoroj i u daljnjoj budućnosti mogu nadati lijepim stvarima.

Sastav Ibre Rahimića danas je lideru Premijer Lige nametnuo svoj ritam igre i razina nogometa koju su danas pokazali, čini se, već je previsoko podignuta letvica za njihovu konkurenciju u Prvoj ligi Federacije. Sukladno obećanjima koje je direktor FK Velež Džemil Šoše u nedavnom intervjuu za SportSport.ba klub nije prodao niti jednog igrača koji je iznio teret prvog dijela sezone. Dapače, unatoč brojnim špekulacijama i konkretnim ponudama koje su sletjele na klub i koje su se ticale najvrijednijeg eksponata Rođenih Nusmira Fajića ovaj robusni napadač iz Bosanske Krupe ne da nije napustio Velež nego je danas klub obznanio kako će Fajić i naredne dvije i pol sezone provesti u dresu Rođenih. Klub je također produžio ugovor i sa stubom obrane Denisom Zvonićem a u narednim danima sigurno možemo očekivati da se to, kako je i najavljeno, završi i sa ostatkom stožernih igrača mostarskog kluba.

U redovima FK Velež Nusmir Fajić nije jedini nogometaš vrijedan pozornosti. Mladi krilni napadač Veleža, 20-godišnji Seid Behram, igrač je koji bi svoje mjesto već sada imao u svakom premijerligaškom timu a u ovim pripremnim utakmicama ovaj igrač plemenitog kova pokazuje da nije uzalud bio metom i velikog Roberta Martineza, te da nije „bez neke“ igrao za Reading i tko zna gdje bi ovaj igrač završio da je na Otoku mogao izboriti radnu dozvolu.

Mustafa Mujezinović danas je također u nastavku na muke stavljao obrambene nogometaše Sarajeva i potvrdio da će i u nastavku sezone biti jedna od glavnih uzdanica Rahimićevog tima. Kapetan Zvonić, te dojučerašnji nosioc vrpce Elmir Kuduzović, mladi Hamza Mešanović, Cvijanović, Južnoamerikanci Brandao i Lucas redom su nogometaši koji u svojim nogama imaju višu razinu nogometa od Federalne lige a kako stvari stoje neće proteći puno vremena da ovi momci to i dokažu ukoliko se prema očekivanjima cjelokupne bh nogometne javnosti plasiraju u Premijer Ligu Bosne i Hercegovine.

Svakako lijepa priča mostarskog sporta je ovaj ponovni uzlet tima koji je ne tako davno bio na aparatima i kojemu su se doktori doslovce borili za život. Srećom, reanimacija je uspjela i pred ovim klubom vjerujemo stoji lijepa budućnost. Uz aktualnog bh. prvaka HŠK Zrinjski, te druge sportske kolektive koji su se proteklih godina kitili naslovima i tantijemama poput HKK Zrinjski, Mostar SG Staklorada Velež pravi iskorak u tom smjeru. Ne želimo biti pretenciozni i reći kako je ovaj tim u stanju odmah se uhvatiti u koštac za borbu za najviše plasmane no očito je da vizija i jasan plan itekako postoje. Povjerenje koje je uprava kluba dala Ibri Rahimiću daje plodove, ovaj iskusni stručnjak raste uporedo s ovim timom i ne treba sumnjati da će on u budućnosti izvlačiti maksimum iz ovog tima.

Jasno je da će i u nastavku natjecanja u Prvoj ligi Federacije Velež igrati ofanzivni nogomet, nogomet kakvog su danas Rođeni prezentirali svojim promrzlim navijačima na pomoćnom terenu stadiona Rođeni. Nogomet za publiku, za gol više. I u utakmicama protiv GOŠK-a, pa i onoj otprije dva dana kada su u neljudskim uvjetima igrači Veleža poraženi od Mladosti DK vidio se taj štih i ta težnja „umiranju u ljepoti“ koja možda neće svaki put biti plodonosna, ali će svakako postati ono po čemu će se prepoznavati FK Velež.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Također, vjerujemo da problemi kroz kakve je prolazio ovaj klub više neće stanovati na stadionu Rođeni. Uprava na čelu sa gospodinom Šemsudinom Hasićem, Džemilom Šošom i ostalim ljudima iz sjene na pravom je putu da Velež vrati tamo gdje pripada. Ljubitelji nogometa u Mostaru sve su bliže ponovnom odigravanju gradskog derbija između HŠK Zrinjskog i FK Veleža. Utakmice koja sa sobom uvijek nosi svoj poseban naboj i koju igrači i jednog i drugog tima obožavaju igrati. Vrijeme brzo ide i skori nastavak sezone je zakucao na vrata. U Mostaru će proljeće opet biti i više nego zanimljivo. FK Velež očekuje da ovjeri sjajne igre iz prvog dijela te proslavi povratak u PL dok će gradski rival HŠK Zrinjski pokušati anulirati pet bodova zaostatka u odnosu na FK Sarajevo i učiniti ono što u Premijer ligi nikada nije učinjeno – osvojiti četvrtu uzastopnu titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

No ono što je bitnije za ovaj tekst je ono što je sve izvjesnije je to da će i Sarajevo, Zrinjski, Široki i Željezničar, Sloboda, Mladost i ostali u vremenima pred nama dobiti još jedan tim koji će biti jako konkurentan i pred kojim napokon stoji lijepa budućnost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.