Novak Đoković osvojio sedmu titulu u Melburnu

"Nevjerovatno je da sam prije 12 mjeseci bio povrijeđen, a onda osvojio tri Grand Slam titule"

Endin Čaušević

Novak Đoković danas je osvojio Australian Open pobjedom u finalu protiv Rafaela Nadala sa 3:0 u setovima.

Za srbijanskog tenisera ovo je bila čak sedma titula u Melburnu čime je postao apsolutni rekorder. Đoković tako sada ima 15 osvojenih Grand Slam titula u karijeri, te je pokazao da se na velika vrata vratio iako su ga do prije godinu dana svi otpisali.

Nakon meča protiv starog rivala Nadala prvi teniser svijeta rekao je da ne može da vjeruje šta je sve uradio u ovih 12 mjeseci. Prvo je zbog povrede bio totalno otpisan, a onda se vratio i osvojio tri Grand Slam turnira.

"Sve čestitke za Nadala koji se vratio tek nakon povrede. Pokazao si nam svima zbog čega si tu gdje jesi i da si prava definicija tog borbenog duha. Pokušavam da nekako shvatim šta se sve desilo u prethodnih 12 mjeseci. Nakon te povrede i povratka eto osvojio sam tri Grand Slam titule što je nevjerovatno", rekao je Đoković, te dodao:

"Hvala mom timu na podršci, ovo jeste individualan sport, ali vi ste uvijek bili dio mene. Jednostavno se pokazuje da ova uspješna formula funkcioniše i hvala vam. Trofej je poseban kada se sve uzme u obzir, a to je moja porodica koji su me podržavali sve ove godine u ostvarivanju mojih snova. Ovo je najbolji Grand Slam na svijetu i osjećamo se ovdje kao kod kuće. Na kraju hvala publici što iz godine u godinu čini ovaj turnir sve boljim i jedva čekam da se vratim naredne godine".

Nevjerovatno zvuči da je Novak odigrao sedam finala u Australiji i da je slavio svih sedam puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.