Koje je značenje misterioznog simbola kojeg na grudima nosi Novak Đoković?
Novak Đoković je objasnio novinarima šta predstavlja simbol kojeg nosi pored krsta

Sve je to zanimalo

Koje je značenje misterioznog simbola kojeg na grudima nosi Novak Đoković?

E. Škorić

Novak Đoković na grudima pored krsta nosi simbol, pa je novinare zanimalo o čemu se radi.

Novak Đoković je rano jutros pomeo Pouillea i plasirao se u finale Australian Opena gdje će igrati protiv Rafaela Nadala.

Đoković je poslije posljednjeg meča dodirnuo podlogu, zatim poslao pozdrav ka nebu, pa je tek onda uputio svoj standardni pozdrav za sve četiri strane na tribinama Rod Lejver Arene.

"Što se tiče moje ljubavne romantične veze sa terenom, nekako se trudim da iskazujem svaki put kada izlazim na teren, bilo da je trening ili meč, zahvalnost za taj trenutak. Možda će da zuvuči kao kliše, ali smatram da je to izuzetno bitno za mene. Zahvalnost za život je bitna za sve. Zahvalnost Bogu što mogu i dan danas da se bavim sportom koji volimi da budem uspješan na vrhunskom nivou", kazao je Đoković, pa je objasnio i simbol pored krsta na grudima.

"Drugi simbol je simbol snage, energije i zaštite. Neću ništa više reći", rekao je Đoković.

Novak "rasturio" Pouillea

Pouille je iznenađujuće stigao do ove faze takmičenja, ali protiv Đokovića danas nije mogao apsolutno ništa pa je osvojio samo četiri gema u čitavom meču.

Nakon pravog debakla čestitao je Đokoviću i poručio da je on s razlogom najbolji na svijetu.

"Nekada jednostavno morate reći 'previše dobro'... Zadivljujući meč s tvoje strane Nole, zato si broj 1. Proveo sam sjajno vrijeme ovdje na Australian Openu, a sezona je tek počela", poručio je Francuz preko Twittera.

Top Komentari

Edin Merlin
Zanima vas šta je to sranje i kakvo mu je značenje,a da objavite članak o rahmetli Hasetu to vas ne zanima. Jebem li vam majku skupa sa ovim četnikom !!!!
5 0
Mr.Balboa
Malo Magije,eto sta mu je oko vrata!!!Samo polako dok ga svijet otkrije!On I nadal su dva tenisera koja nisu cista po tom pitanju ali nikako,samo je pitanje vremena kada ih neko provaliti a nadala vec jesu donekle I postoji dokaz sa wimbldona protiv Rosola kada je izgubio I to su svi srbski portali objavili kako je Ceh unistio magiju nadalu I pobjedio ga,a nece da kazu da njihov djoko nosi oko vrata vradjbine ccccc,kako su oni samo namazani I djaba mu pobjede I ostvanja titula kada nemoze posteno da osvaja vec spletkarenjem!!!#
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije