Novak Đoković očitao lekciju Rafaelu Nadalu i osvojio Australian Open!

"Pomeo" Španca u finalu

Novak Đoković očitao lekciju Rafaelu Nadalu i osvojio Australian Open!

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je Australian Open nakon što je danas očitao lekciju Rafaelu Nadalu u finalu i savladao ga sa 3:0 u setovima.

Đoković je pokazao da se nalazi u odličnoj formi na početku nove sezone, te je lakše od očekivanog stigao do nove Grand Slam titule. Srbijanski teniser je odigrao savršen meč protiv starog rivala Nadala koji danas jednostavno nije ličio na sebe.

Prvi reket svijeta set je otvorio odlično i već je na početku pokazao Nadalu da se neće dobro provesti. Đoković je rano stigao do breaka i onda je lagano išao ka završnici prvog seta. Nadal je u prvom setu osvojio samo tri gema, a na kraju je Đoković dobio set sa 6:3 i poveo s 1:0.

Đoković je s odličnom igrom nastavio i u drugom setu gdje je držao odličan ritam i jednostavno je plesao po terenu. Nadal se mučio od samog početka u nadi da se vrati u meč, no to Đoković nije dozvolio. Novak je u drugom setu koji je trajao 40 minuta uzeo dva breaka, te je sa 6:2 povisio na 2:0 u setovima.

Treći set je bio konačni udarac Đokovića za Nadala. Za kraj lekcije Novak se potrudio da odigra u visokom nivou, a Španac za njega jednostavno nije imao nikakvo rješenje. Nadal je pokušavao iz gema u gem mijenjati taktiku, no to nije uspio.

Đoković je rano došao do breaka i poveo sa 3:1, te je bilo jasno da će se Nadal teško izvući. Španac je uspio smanjiti na 3:2 i na Novakov servis doći do break lopte, ali nije ju uspio iskoristiti, te je Đoković nakon preokreta poveo sa 4:2 i došao na korak od pobjede.

Do kraja meča Đoković se trudio da zadrži break prednosti, te se nije previše umarao na servis Nadala. Iako je Španac ostavio posljednji atom snage da ostane u meču na kraju to nije uspio jer je Đoković osvojio treći set sa 6:3, te tako došao do nove Grand Slam titule.

Australian Open, finale:

Novak Đoković - Rafael Nadal 3:0 (6:3, 6:2, 6:3)

Promo

Top Komentari

Baggio89
Bravo Nole !
1 18
connans
Kakva dominantna igra,ovakav Djokovic je najbolji teniser svih vremena.
0 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi