Želi da ide u Brazil na rođendan svoje sestre

Neymaru je povreda došla kao kec na desetku, a nakon Barcelone isti problem ima i PSG

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar prethodnih godina pravio je Barceloni dosta problema tražeći da dobije nekoliko dana predaha zbog rođendana svoje sestre.

Neymar je prije nekoliko sezona otišao u Brazil na proslavu rođendana svoje sestre kada je Barceloni bio najpotrebniji, te se tada našao na veliko udaru navijača. Brazilac očito želi nastaviti tradiciju i u PSG-u, te je već najavio da će biti odsutan zbog odlaska u domovinu.

Njemu u prilog ide i činjenica da je nedavno zadobio povredu zbog koje će sigurno van terena biti najmanje mjesec dana. Iako su iz PSG-a tražili da ostane u Parizu kako bi mogli pratiti njegov oporavak pred važne mečeve Lige prvaka narednog mjeseca on je odlučio da ipak otputuje za Brazil.

Njegova sestra rođendan slavi 11. marta i već sada je najavio da će biti odsutan u tom periodu što će biti peta godina zaredom da to radi. Prethodne dvije godine je bio povrijeđen, a dvije godine prije toga suspendovan.

Mnogi su vjerovali da je u posljednjoj sezoni u Barci slagao da je povrijeđen, te da je dvije sezone prije toga namjerno dobijao crveni karton kako ne bi igrao. Tradicija se nastavlja i sada, a ukoliko se to desi PSG neće računati na njega na meču protiv Manchester Uniteda bez obzira da li će se oporaviti od povrede ili ne.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.