Veznjak stiže iz Željezničara

HŠK Zrinjski i Ivan Čurjurić ozvaničili saradnju · Zvanično

Hrvatski veznjak Ivan Čurjurić danas je i zvanično postao novi fudbaler mostarskog Zrinjskog.

Nakon relativno uspješne polusezone u Željezničaru, Ivan Čurjurić (29) je sporazumno raskinuo saradnju sa Plavim sa Grbavice i krenuo u potragu za novim klubom.

Iako se spominjao i odlazak u inostranstvo, Čurjurić je ostao u Premijer ligi i pridružio se ekipi trostrukog uzastopnog prvaka Bosne i Hercegovine. Sa mostarskim klubom je Čurjurić dogovorio saradnju do ljeta 2020. godine.

Za vrijeme boravka na Grbavici, Čurjurić je za Željezničar u 18 premijerligaških mečeva postigao jedan gol i imao je četiri asistencije.

Ivan Čurjurić igra na poziciji ofanzivnog veznog, a prije dolaska u Željezničar nastupao je za Paralimni sa Kipra, a prethodno je igrao i za Poli Timisoaru, Neu Salamis, Agia Napu, PAS Lamiu, Zagreb, Zadar, Hajduk...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.