Manchester United je gubio 2:0 do 87. minute, ali je uspio da izbjegne poraz

Neočekivani rezultati za mančesterske timove

Solskajerov United pokazao karakter, Newcastle gurnuo Redse prema tituli

Edmir Škorić

Osam je utakmica u nizu Manchester United slavio po dolaskau Ole Gunnara Solskjaera, no večeras je njegova mašina zakazala, ali je uspjela da se spasi poraza i pored 0:2.

Manchester United je imao iscrpljujući meč u FA kupu u petak na Emiratesu kada je slavio s 3:1, pa je večeras Solskajer odmarao neke igrače iz prvog tima i to ga je koštalo.

I kada se očekivalo da United upiše devetu vezanu pobjedu i dodatno se uključi u borbu za sami vrh, stigao je hladan tuš na Old Traffordu, pošto je ekipa Burnleyja uspjela da otkine bod, mada su gosti do 87. minute vodili 2:0.

Prvo je Barnes u šestoj minuti nastavka pogodio za 1:0, da bi u 81. minuti Wood završio posao. Kod Uniteda su Lingard i Sanchez ušli sredinom drugog dijela, pa se tempo igre podigao, a u završnici Pogba iz penala, pa Lindelof donose Unitedu bod. Ogroman ako se uzmu sve okolnosti u obzir.

Burnley može da žali, ali United je pokazao da ima karakter od kako je stigao Solskajer. Svi su digli ruke, a onda je United stigao dva gola zaostatka u svega nekoliko minuta. 

Neočekivano se desilo i na St. James Parku, gdje je Newcastle preokretom savladao Manchester City rezultatom 2:1.

Građani su poveli u prvoj minuti preko Sergija Aguera i izgledalo je da će Pep Guardiola u 100. meču u Premier ligi doći do 74. pobjede, ali Svrake su na kraju priredile pravi šok za goste iz Manchestera.

Rondon je u 66. minuti postigao gol za 1:1, da bi u 80. minuti Richie iz penala obradova brojne navijače Newcastlea, ali i Liverpoola.

Naime, dobiju li Redsi sutra Leicester, imat će plus sedam u odnosu na City na 14 kola do kraja.

Premier liga, 24. kolo:
United - Burnley 2:2 (Pogba 87 - penal, Lindelof 90/ Barnes 51, Wood 81)
Newcastle - City 2:1 (Rondon 66, Richie 80 - penal/ Afguero 1)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.