Iskusni čuvar mreže otpisan je na Koševu nakon što je u revanš utakmici u kvalifikacijama protiv Atalante pokazao srednji prst navijačima Sarajeva, čime je zapečatio svoju karijeru u dresu bordo ekipe.

Zeničani žele još jednog iskusnog čuvara mreže

NK Čelik zainteresovan za golmana FK Sarajevo · Saznajemo

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika do subote ostaju na pripremama u Antaliji, gdje su odigrali već nekoliko kontrolnih utakmica. Zeničani se uigravaju za nastavak prvenstva, gdje im je cilj što prije "izboriti" opstanak u Premijer ligi, kako ne bi strijepili do zadnjeg kola.

Nekoliko igrača je otišlo iz Čelika, novi su došli, ali evidentno je da je crno-crvenima potrebno još nekoliko fudbalera. Zeničani trenutno u rosteru imaju samo dvojicu klasičnih stopera Miletića i Vrhovca, tako da je potrebno da klub angažuje još jednog defanzivca, koji bi zatvorio tu poziciju do kraja prvenstva.

Osim stopera, kako SportSport.ba saznaje, Čelik je zainteresovan i za golmana Sarajeva, 32-godišnjeg Bojana Pavlovića, koji još ima ugovor s bordo ekipom, ali ne brani od utakmice u Evropi, kada je na Koševu protiv Atalante pokazao navijačima srednji prst.

Čelik je na pripreme u Tursku poveo trojicu golmana, Finca Sami Volotinena, te dvojicu mlađih čuvara mreže Fikreta Karajbića i juniora Harisa Jupića. Budući da bi Zeničani mogli ostati bez Branislava Ružića, prema kojem imaju dug, a koji bi ubrzo mogao dobiti raskid ugovora, stručni štab želi još jednog iskusnog golmana, da zatvori tu poziciju do kraja sezone.

Pavlović je iskusan i provjeren golman, koji je otpisan kod trenera Husrefa Musemića i sigurno da bi za njega, ali i za Čelik dobro bilo da narednih pola sezone provede u Zenici. Inače, Pavlović sa ekipom Sarajeva ima ugovor do ljeta ove godine, a u Čelik bi mogao doći na posudbu do kraja sezone, baš kao što su to učinili Dušan Hodžić, te Sanjin Lelić, koji nisu u planovima trenera bordo ekipe za nastavak sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.