FK Sarajevo u Butmiru bolji od FK Olimpik
Vrlo dobar meč su u Butmiru odigrali premijerligaš i član Prve lige FBiH, a pobjedu je na kraju odnio tim sa Koševa.

Bordo tim slavio 3:1

FK Sarajevo u Butmiru bolji od FK Olimpik

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su danas u prijateljskom susretu Olimpik u Butmiru sa 3:1. 

Sarajevo je bio nešto konkretniji rival na samom otvaranju susreta, ali većih šansi u prvih 10-ak minuta nije bilo. Olimpik prijeti u 13. minuti, ali Džafić brani šut. Samo tri minute kasnije Sarajevo uzvraća preko Dupovca, ali njegov udarac odlazi pored gola. Sredinom prvog dijela dobru šansu imao je Handžić, ali se ne snalazi dobro pred golom Olimpika i prilika odlazi u nepovrat.

Ipak, pred sami kraj prvog poluvremena Sarajevo je povelo i to preko Aldina Šišića koji pogađa u 41. minuti. Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu obzirom da je Adnan Osmanović izjednačio samo četiri minute kasnije.

Na samom početku drugog poluvremena igralo se otvoreno s obje strane, a Sarajevo je do novog vodstva stiglo u 63. minuti kada je pogodio Cruz. Samo dvije minute poslije toga Bordo tim postiže novi gol, a strijelac je ovog puta Đani Salčin.

Kasnije je Olimpik bio nešto opasniji i to većinom iz kontri, ali promjene rezultata do kraja meča nije bilo pa je Sarajevo upisalo trijumf pred put u Antalyju.

Prijateljski susret:

Sarajevo - Olimpik 3:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
Cruz pravo pojacanje ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi