Trener FK Sarajevo nakon pobjede nad Olimpikom

Musemić: Cruz? Vidi se da zna igrati, mlad je, lagan...

Fudbaleri Sarajeva su danas odigrali posljednju kontrolu utakmicu prije odlaska na drugi dio priprema u Antaliju.

Bordo ekipa je u svom Trening centru u Butmiru sa 3:1 savladala ekipu FK Olimpik, a trener Sarajeva Husref Musemić je mogao biti zadovoljan onime što su danas prikazali njegovi izabranici. Inače, Sarajevo je danas nastupilo u dosta kombinovanom sastavu.

"Rezultat uopšte nije toliko bitan. Zadovoljan sam sa dosta stvari. Odigrali smo dobru utakmicu, pravu pripremnu. Bilo je dosta trke, agresivnosti, tako da sam zadovoljan. Konačni rezultat je samo plod svega navedenog", poručio je nakon utakmice Husref Musemić, pa nastavio:

"Zadovoljan sam jer su igrači ispunili ono što sam tražio, a to je taj pristup igri... Prvotimci koji danas nisu nastupili će vjerovatno u subotu igrati malo više, ali nije to još uvijek prvi tim... Da neko ne misli da je to već određeno. Odlučili smo da oni ne igraju danas jer su to igrači koji su jesenas igrali nešto više".

Musemić se osvrnuo i na današnju dobru partiju igrača koji je trenutno na probi, Nathana Crepaldija da Cruza, koji se danas upisao u strijelce, ali i upisao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da, danas je dobro igrao. Puno bolje nego što je to bilo na treninzima. Vidi se da se radi o igraču koji zna da igra, vrlo je lagan, mlad... Treba obratiti pažnju na njega", poručio je Musemić.

"Probali smo i sa Lazićem na sredini terena, da vidimo može li tu igrati nekada, u nekoj varijanti. Tu i tamo je nešto i pokazao, ali generalno nisam nešto pretjerano zadovoljan sa njim na toj poziciji. Tako da ćemo ga više koristiti na poziciji štopera", dodao je trener FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti