Četvrtfinale Kupa Italije

Drama na Meazzi: Strakosha i Leiva odveli Lazio u polufinale

Večeras je odigrano i posljednje četvrtfinale Kupa Italije. Za razliku od prethodna tri duela ove faze, večerašnji na Meazzi je riješen nakon neizvjesnosti i velike borbe. Regularni tok susreta je završen rezultatom 0:0, nakon produžetaka je bilo 1:1, a Lazio je tek u penal seriji slavio sa 4:3 i izborio polufinale Kupa Italije.

Regularni tok susreta donio je bezbroj šansi (puno više pred golom Intera), mnoštvo konfuzije na obje strane i nekoliko nevjerovatnih promašaja.

Pravo je čudo kako u regularnih 90 minuta nije viđen niti jedan gol, ali treba istaći da su briljirali i golmani dvije ekipe - Handanović i Strakosha.

Nakon 0:0 poslije 90 minuta velike borbe pristupilo se produžecima. I u dodatnom vremenu je viđeno pregršt uzbuđenja, a onda je u 108. minuti susreta Ciro Immobile nekako uspio postići gol za vodstvo. Nakon spretnog i sretnog duplog pasa sa Caicedom, napadač Lazija je uspio uputiti udarac i uz blagi odbitak savladati Handanovića za 0:1.

U 116. minuti susreta je sudija Abiasso pokazao Interovom Asamoahu crveni karton zbog grubog starta nad Milinković-Savićem. Ipak, nakon pregledanja snimka promijenio je svoju odluki i Asamoahu pokazao žuti karton.

U četvrtoj minuti nadoknade produžetka VAR je ponovo asistirao. SMS je nepotrebno napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru i poklonio penal Interu. Radu je u međuvremenu dobio crveni karton zbog protesta, a Mauro Icardi stavio loptu na bijelu tačku.

Strakosha je bio jako blizu, ali je Icardi ipak pospremio loptu u donji lijevi ugao za 1:1 i odveo Inter u penal seriju.

Golman Lazija je, ipak, u penal seriji izrastao u junaka Lazija. Brozović i Immobile su bili sigurni u prvoj seriji, da bi Handanović i Strakosha odbranili pokušaje Durmisija i Martineza u drugoj.

Izvođači penala su bili sigurni u trećoj i četvrtoj seriji, a onda u petoj Strakosha čita Nainggolana, ostaje na sredini gola i brani njegov topovski udarac pod prečku. Lucas Leiva je nakon toga savladao Handanovića za 4:3 u penal seriji i plasman Lazija u polufinale.

Lazio će se u polufinalu Kupa Italije sastati sa Milanom, dok će u drugom polufinalnom paru snage odmjeriti Fiorentina i Atalanta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.