Lazio i Immobile jednoglasno odbili ponudu tešku 60 miliona eura

Ništa od odlaska u Kinu

Lazio i Immobile jednoglasno odbili ponudu tešku 60 miliona eura

Najbolji strijelac Lazija Ciro Immobile dobio je ponudu da napusti rimski klub dva dana prije završetka prelaznog roka u Italiji.

Kako navode tamošnji mediji, Immobile je dobio poziv kineskog Dalian Yifanga koji je za njega bio spreman platiti čak 60 miliona eura obeštećenja.

Lazio je bez mnogo razmišljanja odbio tu ponudu, a u donošenju takve odluke im je umnogome pomogao i sam Immobile koji je bio izričito protiv odlaska u Kinu.

Italijanski mediji pišu da Dalian do kraja prelaznog roka, koji u Kini traje do 28. februara, želi dovesti jednog od trojice napadača: Immobile, Belotti i Diego Costa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Već je izvijesno da Immobile sigurno neće biti taj, a sve su prilike da će njihovu ponudu za Belottija odbiti i Torino. Kao najrealnija opcija izdvaja se Diego Costa, koji bi vrlo brzo mogao put Kine za 75 miliona eura.

Inače, glavna zvijezda Daliana je Yannick Carrasco koji bi se uskoro trebao vratiti u Evropu, a povezuje se sa Arsenalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi