Real i Barca će u razmaku manjem od mjesec dana odigrati čak tri međusobna duela, dva u Kupu Kralja i jedan u La Ligi.

Tri El Clasica u manje od mjesec dana

Spremite se za spektakl: Barca protiv Reala u polufinalu Kupa Kralja!

Danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Španije održan žrijeb polufinalnih parova Kupa Kralja.

Kao što su mnogi priželjkivali u ovoj fazi takmičenja ćemo gledati El Clasico, susret između Barceloe i Real Madrida. U drugom meču igrat će Valencia i Real Betis.

Prvi susret Barce i Reala na rasporedu je 6. februara na stadionu Camp Nou, dok će revanš biti igran 27. februara na Santiago Bernabeu stadionu. Inače, ove dvije ekipe će već 3. marta odigrati i treću utakmicu u ovoj godini jer će se sastati u okviru španske La Lige na stadionu Santiago Bernabeu.

Svakako da oba tima čeka paklen raspored u narednom periodu obzirom da se uskoro nastavlja i Liga šampiona. Podsjetimo, Kraljevi u osmini finala igraju protiv Ajaxa, a Katalonci protiv Lyona.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.