Po jedan pogodak u oba poluvremena

HŠK Zrinjski u Medulinu bolji od NK GOŠK

S. Mlaćo

Na Medulin Cupu danas su snage odmjerili bh. premijerligaši HŠK Zrinjski i NK GOŠK.

Završilo je 2:0 za Plemiće, a strijelci su bili Veselinović i Bekrić.

Zrinjski je do vodstva došao već u petoj minuti kada Veselinović pogađa sa 11 metara. u 21. minuti Ereiz pokušava, golman Zrinjskog Soldo brani. Jaka kiša ometala je igru, no vidjeli smo veoma borben meč.

u 32. minuti Filipović je u dobroj šansi, no golman GOŠK-a Kozić na vrijeme istrčava i kupi loptu. Najbolju priliku za GOŠK imao je u 39. minuti Ereiz, ali Soldo sjajno brani i spašava svoju mrežu.

Drugo poluvrijeme bolje otvara GOŠK. u 46. minuti prijeti Ereiz, no izblokiran je u posljednji čas.

U 61. minuti Plemići su poveli 2:0. Marković je bio asistent, a mrežu GOŠK-a trese iskusni Samir Bekrić. Sedam minuta kasnije Kadušić ruši Kneževića kao posljednji igrač i dobija direktan crveni karton.

Do kraja bez većih uzbuđenja i aktuelni bh. prvak je slavio 2:0.

Medulin Cup:

HŠK Zrinjski - NK GOŠK 2:0 (1:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Soldo, Galić, Jakovljević, Barišić, Rugašević, Čurjurić, Perišić, Šovšić, Bencun, Filipović, Veselinović. Još su igrali: Kolak, Kadušić, Čirjak, Gojković, Rodin, Savić, Marković, Stanić, Hajdarević, Bekrić, Bekić.

NK GOŠK: Kozić, Vego Raguž, Đajić, Nikić, Medak, Hasanović, Mujkić, Ereiz, Aletić, Husić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.