Zildžović je preporodio Dobojlije, a za SportSport.ba govorio o pripremama u Turskoj

Dobojlije se spremaju u Turskoj

Adnan Zildžović: Konkurencija u ekipi je zdrava, ne razmišljamo od danas do sutra

Samir Mlaćo

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja vrijedno rade u Turskoj, te se spremaju za izazove koji ih očekuju u drugom dijelu sezone Premijer lige.

Dobojlije su dodatno pojačale igrački kadar ove zime, pa će ambiciozni Adnan Zildžović biti na slatkim mukama kada je u pitanju odabir početne jedanestorke. Ipak, Zildžović je svjestan da njegove momke u drugom dijelu čeka puna posla, a o dosadašnjem dijelu priprema, porazu od Akademije Pandev, te planovima za budućnost govorio je za SportSport.ba.

"Dobro se radi. Polovina je priprema, noge su teške, a rezultat nije u prvom planu. Tempirat ćemo formu za sami nastavak prvenstva. Svi rade dobro, svi su dobili priliku, a već sutra nas očekuje nova utakmica. Regeneracijski period je veoma mali, pa radimo rotacije. Sutra igramo sa austrijskim bundesligašem Wackerom. Do sada smo napravili 16 aktivnosti u sedam dana. Uslovi su zaista odlični", priča Zildžović za SportSport.ba.

"Za protivnike smo željeli premijerligaše, odnosno ozbiljne ekipe. Rezultat protiv Akademije Pandev nije realan, primili smo pogodak iz slobodnog udarca, a faul prethodno nije postojao. Nama nije sviran penal, što je potvrdio i trener protivničke momčadi. Nema veze, bitno je da igrači dobro rade".

Mladost će gotovo sigurno predstavljati ozbiljnog konkurenta za sami vrh tabele. Pokazao je to i zimski prelaznik rok.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Doveli smo Horića koji će tako pojačati konkurenciju u već dobroj ekipi. Tu su i Fanima, te Arežina. Pokazali smo da imamo ambicije da nastavimo u ritmu u kojem smo bili u jesenjem dijelu sezone. Naš cilj je igrati prepoznatljivo i za nijansu brže nego u jesenjem dijelu. Dobili smo i par mladih igrača, te jasno pokazali da mislimo i na budućnost. Konkurencija je zdrava, ne razmišljamo od danas do sutra, već i za narednu sezonu. Želimo opet biti dobri i umiješati se u borbu za vrh", jasan je bio Zildžović, jedan od ponajboljih stručnjaka u Premijer ligi naše zemlje.

Podsjetimo, Mladost je prvi dio sezone okončala na šestom mjestu sa 26 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.