Zeničani će do početka prvenstva trenirati na terenima u Zenici, a ako budu loši vremenski uslovi ne isključuje se ni odlazak u Hercegovinu

Zeničani sutra nastavljaju s treninzima

Bivši mladi reprezentativac Turske mogao bi pojačati Čelik · Saznajemo

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu su se vratili iz Antalije, gdje su ostali 16 dana i odigrali šest pripremnih utakmica. 

Igrači su dobili dva dana slobodno i za sutra je najavljen trening, na kojem će se pojaviti i posljednja dva pojačanja Ljubiša Pecelj i golman Bojan Pavlović.

Kada su u pitanju igrači koji su boravili na probi, klub će vjerovatno zadržati mlade Haruna Vardu i Nikolu Babana, dok velike šanse da potpiše ugovor ima i bivši mladi reprezentativac Turske, 28-godišnji Selim Aydemir.

Ovaj ofanzivni igrač u svojoj karijeri nastupao je za Werder, Braunschweig, Chemnitzer, Aalen, dok mu je posljednji klub bio turski Erzurumspor. On je s ekipom bio na pripremama u Turskoj i odigrao je nekoliko utakmica, posljednju riječ oko njegovog transfera dat će šef struke.

Biće zanimljivo vidjeti koliko će strani igrača Čelik imati u narednoj polusezoni. Trenutno su stranci, a imaju ugovor s klubom dvojica golmana Volotinen i Pavlović, veznjak Okoli, krilni napadač Blažević, dok je neizvjesna situacija oko lijevog beka Choia, koji vjerovatno zbog kvote stranaca neće ostati na Bilinom polju.

Traži se stoper

Na Bilinom polju su u potrazi za još jednim stoperom, čime bi kompletirali igrački kadar za nastavak sezone, ali kvalitetan defanzivac, trenutno se ne nazire, budući da je i ono malo slobodnih stopera u našoj ligi već pronašlo nove klubove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije još ni poznato šta će biti s igračima koji imaju ugovore, a nisu s ekipom bili na pripremama u Antaliji (Ružić, Dujković, Sivac, Duraković, Nikolić, Duvnjak). Oni su, dok su ostali bili na pripremama u Turskoj trenirali u Zenici, a ono što je veliki problem oko eventualnog raskida ugovora jesu velika dugovanja prema pomenutim igračima, kojih se sigurno neće odreći.

Čelik bi se do početka prvenstva trebao pripremati u Zenici, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, nije isključen ni odlazak u Hercegovinu. Sutra će trening voditi pomoćnici Adnana Orneka, Asim Hrnjić i Bakir Šerbo, a dolazak šefa struke Čelika očekuje se u četvrtak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.