NK Čelik porazom završio pripreme u Antaliji
Zeničani su u Turskoj odigrali šest pripremnih utakmica uz skor od jedne pobjede i pet poraza

Zeničani još nisu kompletirali ekipu

NK Čelik porazom završio pripreme u Antaliji

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odigrali i posljednju utakmicu na pripremama u turskoj Antaliji. Protivnik izabranicima Adnana Örneka bio je tim Dushanbe iz Tadžikistana, a na kraju Zeničani su poraženi rezultatom 0:2.

Današnji duel bio je ukupno šesti na pripremama u Turskoj, a svi igrači koji su otputovali u Tursku dobili su šansu u ovim utakmicama.

Čelik je danas prvi gol primio u 28. minuti, dok je drugi gol pao u sudijskom vremenu drugog dijela, za konačnih 0:2 za ekipu iz Tadžikistana.

Za Čelik su danas nastupili: Volotinen, Livaja, Hodžić, Miletić, Čubara, Okoli, Grahovac, Dedić, Alispahić, Jurina i Okić. Još su igrali: Karajbić, Rizvanović, Choi, Vardo, Baban, Simeunović, Lelić, Žuna, Mahmiž i Aydemir.

Zbog lakših povreda današnji duel su propustili Jamak, Salčinović i Vrhovac. Čelik je na pripremama u Turskoj odigrao šest utakmica uz omjer od jedne pobjede (Skhupi) i pet poraza (Hansa, SKA, Spartak, Shakhtar, Dushanbe).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U subotu se zenički tim vraća u BiH, a igrači će dobiti nekolik slobodnih dana. Naredne sedmice treninzima će se priključiti golman Bojan Pavlović, te vjerovatno i Ljubiša Pecelj, koji bi sutra i zvanično trebao postati novi igrač NK Čelik.

Šef struke Adnan Örnek u intenzivnoj potrazi je za još jednim stoperom, koji je prijeko potreban za drugi dio sezone. Eventualnim angažovanjem još jednog defanzivca, vjerovatno bi prelazni rok bio završen, kada je u pitanju tim s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
Ovo je naj veča strahota igracka koju sam ikada pročitao na Bilinom polju,naravno nisu oni krivi,,držba PERE KVRŽICE radi svoj udbaski dio posla i gasi sve u Zenici,,primjetio sam da među 22 nogometaša ima SALČINOVIČ,koji je na kraju karijere i jedini pravi zeničanin i čelikovo djete...OSTALO JE SVE KURTAGIČA,strašnog menađera,i ostalih hajvana koji se petljaju dok ga ne ugase..FUDO OTJERAJ SVE I SAMO STAVI MUDONJU TAMO DA TO DOVEDE U RED...
5 0
Metropoljac
Ovo je taktičko zavaravanje klubova PL koje će Čelik samljeti kad krene nastavak prvenstva
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi