Zeničani su današnji trening odradili na Kamberovića polju na terenu s umjetnom podlogom, a u narednim danima će biti poznato koji će protivnik "glumiti" Slobodu

Zeničani još nisu kompletirali ekipu

Čelik trenirao u Zenici, traži se još jedan defanzivac

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odradili trening na Kamberovića polju u Zenici, nakon što su se u subotu vratili s priprema iz turske Antalije.

Današnji trening predvodio je Asim Hrnjić, budući da će šef struke Adnan Örnek večeras iz Istanbula doći u Zenicu, dok je i drugi trener u stručnom štabu Bakir Šerbo bio odsutan zbog privatnih obaveza.

Kada je u pitanju igrački kadar, odvojeno je trenirao stoper Luka Miletić, koji ima manje probleme s ložom, dok su trening propustili Ivan Livaja, zbog privatnih obaveza, te Paschal Okoli i Selim Aydemir, koji bi se ekipi trebali priključiti u narednim danima.

Još je mnogo nepoznanica oko igračkog kadra, nije poznato ko će od igrača koji su na probi ostati na Bilinom polju. Sigurno je da će crno-crveni dres u drugom dijelu sezone nositi Harun Vardo, za kojeg stručni štab, ali i saigraći imaju samo riječi hvale. Ostali igrači, Rizvanović, Čubara, Baban, Marković, Choi još nije poznato ko će dobiti ugovor.
Ekipi su se danas priključila i posljednja dvojica novajlija, golman Bojan Pavlović i lijevi bek Ljubiša Pecelj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije poznato hoće li ekipa ići gdje van Zenice ili će do početka nastavka lige trenirati na Kamberovića polju. Nema još ni informacija oko protivnika u generalnoj provjeri pred nastavak lige, ali ono što je evidentno da je Zeničanima potreban još jedan stoper, budući da trenutno tu imaju samo dvojicu klasičnih stopera Vrhovca i Miletića.

Sve u svemu dosta nepoznanica u taboru crno-crvenih, ali bi dosta toga trebalo da bude poznato u narednim danima, kada će se ekipi priključiti i šef struke Adnan Örnek.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.