Bivši mladi reprezentativac Turske mogao bi pojačati Čelik
Zeničani će do početka prvenstva trenirati na terenima u Zenici, a ako budu loši vremenski uslovi ne isključuje se ni odlazak u Hercegovinu

Zeničani sutra nastavljaju s treninzima

Bivši mladi reprezentativac Turske mogao bi pojačati Čelik · Saznajemo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu su se vratili iz Antalije, gdje su ostali 16 dana i odigrali šest pripremnih utakmica. 

Igrači su dobili dva dana slobodno i za sutra je najavljen trening, na kojem će se pojaviti i posljednja dva pojačanja Ljubiša Pecelj i golman Bojan Pavlović.

Kada su u pitanju igrači koji su boravili na probi, klub će vjerovatno zadržati mlade Haruna Vardu i Nikolu Babana, dok velike šanse da potpiše ugovor ima i bivši mladi reprezentativac Turske, 28-godišnji Selim Aydemir.

Ovaj ofanzivni igrač u svojoj karijeri nastupao je za Werder, Braunschweig, Chemnitzer, Aalen, dok mu je posljednji klub bio turski Erzurumspor. On je s ekipom bio na pripremama u Turskoj i odigrao je nekoliko utakmica, posljednju riječ oko njegovog transfera dat će šef struke.

Biće zanimljivo vidjeti koliko će strani igrača Čelik imati u narednoj polusezoni. Trenutno su stranci, a imaju ugovor s klubom dvojica golmana Volotinen i Pavlović, veznjak Okoli, krilni napadač Blažević, dok je neizvjesna situacija oko lijevog beka Choia, koji vjerovatno zbog kvote stranaca neće ostati na Bilinom polju.

Traži se stoper

Na Bilinom polju su u potrazi za još jednim stoperom, čime bi kompletirali igrački kadar za nastavak sezone, ali kvalitetan defanzivac, trenutno se ne nazire, budući da je i ono malo slobodnih stopera u našoj ligi već pronašlo nove klubove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije još ni poznato šta će biti s igračima koji imaju ugovore, a nisu s ekipom bili na pripremama u Antaliji (Ružić, Dujković, Sivac, Duraković, Nikolić, Duvnjak). Oni su, dok su ostali bili na pripremama u Turskoj trenirali u Zenici, a ono što je veliki problem oko eventualnog raskida ugovora jesu velika dugovanja prema pomenutim igračima, kojih se sigurno neće odreći.

Čelik bi se do početka prvenstva trebao pripremati u Zenici, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, nije isključen ni odlazak u Hercegovinu. Sutra će trening voditi pomoćnici Adnana Orneka, Asim Hrnjić i Bakir Šerbo, a dolazak šefa struke Čelika očekuje se u četvrtak.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VladaFBIH
Uskoro novi direktor u Celiku i tri nova sponzora.
13 1
franjo25z
Koliko vas ima pupusite nam svima......VOLIM TE ČELIK
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi