Na čelu liste strijelaca

Bijeljinac rastura u Bundesligi: Želim igrati za Srbiju, ali...

Bijeljinac Luka Jović definitivno je jedno od najvećih otkrovljenja svjetskog nogometa u ovoj sezoni.

Sa 14 postignutih pogodaka ovaj mladi napadač je trenutno vodeći strijelac Bundeslige i sve je izvjesnije da ćemo ga od naredne sezone gledati u nekom od najvećih klubova, no sa statusom u reprezentaciji se baš i ne može pohvaliti.

Iako je i prethodnih mjeseci rasturao u Bundesligi, Jović je od dvije posljednje utakmice Srbije nastupio na jednoj, i to odigravši - sedam minuta.

"Želim da igram za reprezentaciju Srbije i trudim se da mjesto u A timu zaslužim igrom. Da to ne bude zbog loše igre nekog drugog, ili zato što igra u manje poznatom klubu. Vjerujem da ima mjesta za sve nas kojima je Srbija u srcu, kao što je do sad bilo", rekao je Jović za Sportski žurnal.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jović i dalje može igrati za mladu reprezentaciju, pa se uveliko nameće pitanje hoće li se naći na Evropskom prvenstvu za mlade koje se igra u junu ove godine ili će biti na raspolaganju Krstajiću.

''Ne znam, to nije moja odluka, ali volio bih biti dio reprezentacije na EP-u za mlade. Za mene je Srbija uvijek na prvom mjestu'', rekao je prvi topnik Bundeslige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.